Muhabet Aarhus

Bliv frivillig

I Muhabet er der forskellige muligheder for at blive frivillig. De fleste er frivillige medværter, der bidrager med praktiske opgaver og anerkendende samvær med gæsterne i værestedets åbningstider, samt ved udflugter – altid i samarbejde med ansatte i Muhabet.

Du kan også stå for maden en gang om ugen, eller du kan blive frivillig ledsager eller sproglig formidler, hvis du taler et andet sprog end dansk som arabisk, farsi, dari, tyrkisk eller somali.

Frivillig til kortere forløb

Hvis du har en særlig interesse, du kunne tænkte dig at bidrage med, er vi åbne for ideer alt efter dine kompetencer og vores behov. Det kan være, at du kan lide at lave mad, spille musik, eller at du vil stå for bevægelses- eller yogaundervisning, sprogudveksling, dansk- eller engelsk undervisning, kreative workshopforløb eller måske du har lyst til at formidle om et emne, du går op i?

Løbende kompetenceudvikling af frivillige

Som frivillig i Muhabet får du løbende mulighed for faglig kompetenceudvikling sammen med de øvrige frivillige, inden for emner som psykisk sygdom, konflikthåndtering, grænsesætning, traumatiserede flygtninge og de metoder vi arbejder med. I dagligdagen gør vi meget ud af løbende sparring, og vi snakker om de udfordringer, der kan opstå i arbejdet med psykisk syge og sårbare mennesker.

Krav til frivillige

Vi værdsætter frivillige i forskellige aldre, med forskellig mængde livserfaring. Da det er en sårbar målgruppe, skal du være psykisk robust og også gerne være minimum 23 år. For at være frivillig i Muhabet skal du som udgangspunkt kunne tale godt dansk eller engelsk.

Det får du ud af at være frivillig i Muhabet

  1. Erfaring i at arbejde i et multikulturelt miljø og med mennesker, der er psykisk sårbare
  2. Være en del af et unikt og givende fællesskab for en udsat gruppe i hjertet af Aarhus
  3. Mulighed for at bringe din faglighed i spil i en kontekst med forskellige fagligheder blandt medarbejdere og frivillige, og gæster med individuelle behov og sårbarheder
  4. Mulighed for at udvikle og styrke dine personlige kompetencer
  5. Erfaring med arbejdet inden for flygtninge- og integrationsområdet
  6. Relevante kurser om f.eks. målgruppen, psykisk sygdom, konflikthåndtering mv.
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du er nysgerrig og vil høre mere.

FRIVILLIGE I MUHABET

Bodil

Benedikte

Malika

Laura

Amalie

Aya

Maria

Sofie

Hvem samarbejder vi med?

Værestedet Muhabet Aarhus har en samarbejdsaftale med Aarhus Kommune, som støtter med et årligt drifttilskud. Derudover støtter mange forskellige puljer og fonde forskellige aktiviteter i værestedet og projekter, som Muhabet Aarhus faciliterer.
Scroll to Top