Muhabet Aarhus

Om Muhabet

Muhabet Aarhus er et multikulturelt værested med særligt fokus på psykisk syge og sårbare kvinder og mænd med anden etnisk baggrund end dansk.

GÆSTERNE I MUHABET

Muhabet er et værested for psykisk syge og sårbare kvinder og mænd med anden etnisk baggrund end dansk. Mange er traumatiserede flygtninge.

I Muhabet anerkendes gæsternes individuelle kulturelle baggrund ved, at maden, der serveres, er inspireret af forskellige landes madkulturer, og den musik, der spilles, efter gæsternes ønsker, ofte stammer fra deres oprindelseslande.

Som gæst kan man bidrage til fællesskabet med det man er god til, og til det praktiske i værestedet, i det omfang, der er overskud. Det kan være til madlavning, borddækning, opvask, vande blomster eller lave kaffe, sammen med Muhabets frivillige og ansatte. 

SAMVÆR & FÆLLESSKAB

I Muhabet er omdrejningspunktet for hverdagen fællesskabet og ’det kærlige samvær’, som Muhabet står for. Vi snakker, drikker te og kaffe, hører musik, spiller spil, strikker og tegner. Der er plads til bare at være, og der er mulighed for at møde nye mennesker, som man kan dele oplevelser og samvær med. Vi deler et fælles måltid mad, som tilberedes af frivillige, gæster eller ansatte. Alle bidrager i fællesskab til en hjemlig, anerkendende og rummelig atmosfære.

AKTIVITETER FOR GÆSTERNE

I Muhabet elsker vi at dele oplevelser i et trygt fællesskab. Vi besøger forskellige museer, andre fællesskaber i Århus og tager på natur- og kulturture i og omkring Århus by og andre steder i Danmark. På den måde bygger vi bro til nye steder og muligheder.

Derudover har vi løbende forskellige aktiviteter som gåture, plantedage, yoga og bevægelse, oplysning om samfund, sundhed og kost, eller kreative workshops, sprogundervisning og meget andet.

RÅD & VEJLEDNING

I Muhabet er der mulighed for at få råd og vejledning for husets gæster, når der opstår udfordringer i livet, eller når man modtager et brev, der er svært at forstå. Det kan være hjælp til MitId, job, sundhed, bolig, kommune og økonomi. Et brev fra kommune eller et opkald til jobcenter, kan være et stort pres, hvis du er psykisk sårbar og samtidig har svært ved at forstå systemet og sproget. Der er derfor en stor tryghed i at vide, at vi altid står klar til at hjælpe, eller kan vise videre til nogle, der kan.

METODER & FILOSOFI

Værestedet bygger på gæstebudstanken og er et tilbud om fællesskab og styrkende socialt samvær. Gæster, frivillige og ansatte bidrager alle til at skabe et anerkendende og rart samvær med plads til alle – og de praktiske opgaver udfører vi i fællesskab og med udgangspunkt i inddragelse af alle.

I Muhabet er der god tid til at lindring og måske bedring. Der er ingen handleplaner eller tidsfrister. At have et fællesskab, man tager del i, kan sikre kontinuitet og struktur på en for mange udflydende hverdag, ofte med dårlig nattesøvn, manglende overskud til at opsøge andre mennesker eller klare de mest basale huslige gøremål. Vores faste rammer kan være med til at skabe den tryghed som skal til for at træde ‘ud i verden’.

Vil du være frivillig i
Muhabet?

I Muhabet er der forskellige muligheder for at blive frivillig. De fleste er frivillige medværter, der bidrager med praktiske opgaver og anerkendende samvær med gæsterne i værestedets åbningstider, samt ved udflugter – altid i samarbejde med ansatte i Muhabet.

Scroll to Top